Köpevillkor

Varje vara anges som standard med pris exklusive moms. I kundvagnen visas det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt totalsumma.
Vi hanterar ej order under 200:- exkl. moms.

Betalning

Privatpersoner betalar i förskott med Klarna, via bankgiro 5510-1604 eller Swishar till nr. 123 551 58 53.

Företag och organisationer anger organisationsnummer och erbjuds betalning mot faktura 30 dagar efter sedvanlig kontroll. Vid försenad betalning debiteras dröjsmålsränta enligt lag.

ID Säkerhet reserverar sig för eventuella prisändringar, felaktiga priser och slutförsäljning. När uppgifter är uppenbart felaktiga, kan detta tvinga ID Säkerhet att häva köpet och återbetala eventuellt inbetalat belopp på bästa sätt. Detta kan utföras när som helst under affärens gång då felaktighet upptäcks. Orsaken till fel skall tydligt redovisas till kunden i samband med köpets hävande.
Fraktvillkor finns angivet i kundvagnen beroende av valt fraktsätt.

Ångerrätt

Din ångerrätt (ångerfristen) som privatperson gäller under 14 dagar. I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig. Ångerfristen börjar löpa den dag du tog emot varan eller en väsentlig del av den. Om avtalet gäller en specialtillverkad vara – eller en vara som fått en tydlig personlig prägel, börjar ångerfristen löpa den dag vi lämnat information om produkten.

Du har inte ångerrätt om:
- tjänsten påbörjats under ångerfristen med ditt samtycke
- varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas

När du utnyttjat din ångerrätt:
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den.
Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.

Leveranstid

De flesta beställningar skickas ut inom 1-3 arbetsdagar men för vissa produkter kan det dröja en vecka eller mer. Vi meddelar alltid uppskattad leveranstid till beställaren om det blir längre än 3 dagar.

I fall när kunden anser att leverans dröjer på sådant sätt att denne ej längre önskar leverans av beställning, är det kundens ansvar att beställningen avbeställes i enlighet med ID Säkerhets köpevillkor. Avbeställning efter det att beställning blivit expedierad är ej möjlig. I de fall beställning blivit expedierad är kunden skyldig att mottaga beställningen. Avbeställning av produkt eller tjänst som anskaffats eller färdigställts speciellt för kunden, är ej möjlig.

Avbeställning är ej giltig förrän kunden fått bekräftelse från ID Säkerhet antigen per e-post eller fax.

Äganderättförbehåll

Alla varor förblir ID Säkerhets egendom tills dess full betalning erlagts. 

Leveransvillkor

Fritt vårt lager. ID Säkerhet AB kan ej ta ansvar för transportskador som uppkommer under transport från vårt lager till slutkund. Eventuella transportskador ska anmälas direkt till transportören.

Returer

Returer sker på din egen bekostnad utom om varan är defekt eller om vi har packat fel. Returer ska skickas som brev eller paket, inte mot postförskott. Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Om du åberopar din ångerrätt ska du sända eller lämna tillbaka varan till oss.

Återbetalningsskyldighet:
Vi ska, om du utnyttjat din ångerrätt som privatperson, betala tillbaka vad du har betalat för varan snarast eller senast inom 30 dagar från den dag då vi tog emot varan eller, om det är en tjänst, meddelandet om att du ångrat dig. Du får själv betala returkostnaderna när du sänder tillbaka varan. Vi betalar alltid returkostnaden för att sända tillbaka så kallade ersättningsvaror.

Vid produkter som är specialtillverkade för viss kund, gäller ej bytesrätt, öppet köp eller ångerrätt.

Om en vara är transportskadad skall ID Säkerhet kontaktas inom fem dagar för information om ersättning.

Olevererbar/outlöst försändelse

För försändelse som ej löses ut varpå paketet går i retur till ID Säkerhet, debiteras en avgift om 250:- + moms för att täcka ID Säkerhets kostnader för transport och administration. Om kostnader tillkommer på grund av att godset ej kunnat tas emot vid utkörning till uppgiven leveransadress står beställaren för denna kostnad.

Transportskadat gods

Om en vara från ID Säkerhet skadas i transport, oavsett om skadan är väl synlig eller dold, skall detta anmälas omgående till speditören dock senast inom 7 dagar.

Bevakade nyckelbrickor

I det fall att nyckelbrickor där bevakning ej har betalats enligt avtal, hamnar hos polisen eller ID Säkerhet, har ID Säkerhet rätt att debitera 1500:- exkl. moms för att lösa ut knippan.

Se även konsumentverket distansavtalslagen & e-handel.

 

Integritetspolicy/Behandling av personuppgifter

ID Säkerhet tar den personliga integriteten på allvar för våra kunder och besökare på denna webbplats. Vi tar ansvar för att eventuella personuppgifter som behandlas av oss används endast för avsedda ändamål, samt att de skyddas mot obehörig åtkomst och användning. Vi vill att din personliga integritet respekteras, och att dina personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt.
 
Personuppgifter som du lämnar till oss kommer att behandlas i syfte att tillhandahålla dig information, för administration av produkter och tjänster som du efterfrågar, samt för utveckling och uppföljning. Vi lämnar inte ut dina personuppgifter till tredje part utan samtycke.