Om oss

Historik

Vår verksamhet startades under slutet av 80-talet. Vårt fokus var då att erbjuda lösningar för att skapa en trygg och säker nyckelhantering inom Svensk äldreomsorg. Då under företagsnamnet TT System AB. Nyckelskåp och nyckelbrickor med bevakning var huvudprodukterna, ett flertal speciallösningar för olika branscher utvecklades och såldes på en växande marknad. I början av 90-talet utvecklade vi ett elektroniskt nyckelhanteringssystemet, KEYsafe, som lanserades 1995.
År 2004 såldes huvuddelar av verksamheten, med KEYsafe som huvudprodukt, till ASSA AB och bolaget ID Säkerhet AB bildades.

ID Säkerhet AB:s erbjudande bestod då av "enkla produkter för daglig hantering av nycklar". Som exempelvis nyckelbrickor, nyckelringar, nyckelväskor och nyckelskåp med kodlås. Detta sortiment har med tiden utvecklats och kompletterats med produkter för hantering och förvaring av läkemedel och ID/passerkort. 

Sedan år 2009 har produkterna kunnat beställas via ID Säkerhet AB:s webshop www.idsakerhet.se.

 

Verksamhet

ID Säkerhet AB har sitt säte i Örebro där kontor och lager är beläget.

Vårt erbjudande har fokus på lösningar för att hantera nycklar på ett enkelt och säkert sätt. Vi har samlat ett stort urval produkter inom området. Med vår kunskap och erfarenhet konsulterar vi alla som hanterar nycklar för att minimera risker och för att få till en enkel, säker och effektiv nyckelhantering.

Vårt utbud av produkter består dels av egna produkter som tillverkas av legotillverkare och dels av produkter som tas hem från levererantörer runt om i världen.

Kärnprodukter är nyckelbrickor, nyckelringar skåp och produkter för att hantera ID/passerkort.

Nyckelbrickor - Allt från enkla omärkta brickor, till exklusiva metallbrickor med eller utan bevakning. 100-tals varianter finns att tillgå. Vi använder en lasergravyranläggning (YAG-laser) för att på ett kostnadseffektivt sätt erbjuda kundspecifika märkningar med t.ex. logotyp, bilder eller annan märkning (nummer/text)

Nyckelringar - Vi utvecklar och tillverkar även "säkra" nyckelringar och vajrar i olika utföranden. De kan plomberas, och finns med unika löpnummer så att en nyckelknippa inte kan öppnas och återförslutas utan upptäckt. Utöver de säkra ringarna finns ett stort antal vajerbaserade, och givetvis även vanliga trårringar i många olika storlekar och varianter.

Hantering av ID/Passerkort - Vi erbjuder ett stort urval av tillbehör för att hantera kort. Korthållare/Cardcase - jojo - lanyard mm. Vi säljer även ID/Personalkort som kan användas som passerkort. Genom ett enkelt webgränssnitt kan du förse personal med kort på ett kostnadseffektivt säkert och mycket smidigt sätt. 

Utöver nyckel och korthanteringsprodukter erbjuder vi skåp för att hantera värden och läkemedel från flera olika tillverkare.

Förutom att vi säljer produkter, erbjuder vi även konsultation. Mindre utredningar görs kostnadsfritt i samband med köp. Större genomlysningar och riskanalyser görs på konsultbasis mot offert.

Marknad

Vi riktar oss huvudsakligen till företag och offentlig verksamhet. Kommuner, landsting och statliga verksamheter har alltid varit viktiga kunder. Över hälften av landets kommuner finns i vårt kundregister. Vårdbolag och säkerhetsbolag, både stora och små, använder sig också av våra lösningar. Även en stor del av Sveriges låssmeder handlar regelbundet av oss. Fastighetsbolag, hotell- och servicenäringen är växande kundsegment. 

Företagets egna produkter säljs även genom grossister och på export till ett flertal länder.

Personal 2020

 

Personal

Företaget ägs av TT Systems grundare, Frank Norberg och VD Tomas Johansson.

Tomas Johansson har arbetat med medicin och nyckelhantering sedan 1993 - i huvudsak med försäljning inom TT System AB, ASSA Key Solutions AB, och PAAM Systems AB. VD i ID Säkerhet sen 2013.

Annika Bruhn möts du ofta av när du ringer eller mailar till oss. Hon tar hand om dina förfrågningar och orderflödet - allt från beställning till faktura och allt kring våra bevakade nyckelbrickor.

Ellen Norberg sköter produktion av nyckelbrickor och andra produkter som ska lasergraveras.

Cimo  Annikas hund, en snäll Lagotto som ser till att alla besökare blir utskällda, trivselansvarig, jobbar deltid.