Medicinskåp

Medicinskåp

Sedan införandet av ädelreformens i början på 90-talet har vi levererat medicinskåp till vård och omsorgssektorn i Sverige. (Då under företagsnamnet ID Säkerhet). Tillsammans med några av landets MASar (Medicinskt ansvariga sköterskor) inom kommunal äldreomsorg, designade och konstruerade vi medicinskåp för förvaring av läkemedel i vårdtagarnas rum. Socialstyrelsen fastslog då att all förvaringen av doserade läkemedel ska förvaras så nära vårdtagaren som möjligt.

Utvecklingen av Medicinskåpen

Vi tillverkade enkla låsbara plåtskåp specialanpassade för just de läkemedel och förpackningar som används. Dessa blev något av en standard för individuell läkemedelshantering och finns på många av landets boenden än i dag. Under åren har utvecklingen fortsatt och skåpen anpassats efter nya krav på säkerhet, design och vad de ska kunna innehålla. Nu finns medicinskåp i olika träslag för att bibehålla en hemliknande miljö. Vi erbjuder även Medicinskåp med kombinerade låsbara fack för värdesaker. Använder ni signeringslistor eller pärmar finns det skåp som är utformade för att även ha plats för nödvändiga dokument.

Även stor utveckling på låssidan har skett och i dag erbjuds lås både med nyckellåsning (unika lås med huvudnyckelsystem eller likalåsning) mekaniskt kodlås och elektroniska kodlås. Samt RFID lås med loggning så man kan se när och av vem medicinskåpen öppnats. Vi samarbetar med Wiktorssons hjälpmedel som specialiserat sig på medicinskåp och kan erbjuda anpassningar och fler varianter av medicinskåp än vad som presenteras här.

Funktioner och anpassningsmöjligheter för medicinskåp

Våra välbeprövade medicinskåp säljs inom äldreomsorgen men även till vårdcentraler, skolhälsovården, sjukhus, veterinärer och överallt där man behöver hantera läkemedel på ett säkert sätt.
Vi levererar även skåp till privatpersoner, till offentliga upphandlingar till slutanvändare eller som underleverantör till byggare eller andra projektägare. Förutom medicinskåp för förvaring av individuella läkemedel på rum har vi skåp för central förvaring av ”vidbehovsläkemedel” och stöldbegärliga och narkotikaklassade läkemedel. Dessa är tillverkade i 3mm stålplåt i kraftig stöldskyddad konstruktion. Möjlighet finns att förse dessa med elektroniska kodlås eller RFID lås som kan öppnas med tagg eller SITHS-kort. De kan också levereras med el-lås så de kan kopplas till befintliga passersystem och öppnas med befintliga kort eller taggar och man får loggning på när, och av vem, skåpen öppnats. Dessa skåp levereras med högerhängd dörr i standard men kan även fås i vänsterhängt utförande för att passa in på bästa sätt i din miljö. Inredningen är med glashyllor som kan anpassas i lämplig höjd för att passa dina läkemedel. I dörren finns en utfällbar hylla som kan användas för delning av läkemedel.

Våra olika modellerna har sina fördelar, hör gärna av dig så hjälper vi dig hitta rätt medicinskåp till dina behov!

 • Medicinskåp Säkert tillverkat i 3 mm stålplåt för säker förvaring av läkemede...
  från 7 275,00
 • Medicinskåp Wiola i trä (MDF board) är idealiskt för förvaring av läkemedel t...
  från 3 300,00
 • Medicinskåp ID Flex med olika låssystem, passar till gruppboende, sjukhem och...
  från 2 150,00
 • Medicinskåp Jakob i trä (MDF board) är ett kombinerat medicinskåp och värdesk...
  från 5 390,00
 • Medicinskåp Smart med olika låssystem, passar till gruppboende, sjukhem och ä...
  från 2 195,00
 • Medicinskåp Beda i trä (MDF board) är idealiskt för förvaring av läkemedel ti...
  från 3 295,00
 • Medicinskåp Kombi med olika låssystem, passar till gruppboende, sjukhem och ä...
  från 2 250,00
 • Kraftigt och smidigt värdeskåp tillverkad i stålplåt.
  från 1 145,00
 • Medicinskåp Niklas i trä (MDF board) är ett kombinerat medicinskåp och värdes...
  från 5 590,00