Hem » Nyckelhantering » Nyckelringar

Nyckelringar

Nyckelringar är något av en specialitet hos oss på ID Säkerhet. Vår målsättning är att ha alla tänkbara typer av nyckelringar och förseglingar för nyckelknippor. I dagsläget har vi ca 100 olika nyckelringar i olika storlekar material och med olika funktioner. Från enkla metallnyckelringar i hög kvalité till graverade nyckelringar med högsta säkerhet - hos oss kan du hitta en nyckelring som passar just din verksamhets behov.

Nyckelringar kan delas in i olika typer, den enklaste är en traditionell trådring som även kallas split-ring. Det är en tråd som är dragen i 1,3 till två varv och finns i olika material och ytbehandlingar i storlek mellan 7 och 50mm (fler storlekar och varianter kan tas hem). När vi anger storlek är det yttermått och diametern vi anger. De rostfria nyckelringarna importeras från USA och måtten är baserade på tum, därför är inte måtten jämna mm men vi har avrundat benämningen till närmast jämna millimetern. För exakta mått se tabell under fliken mer info där även tråden tjocklek och andra mått specas. Våra trådringar är bly och nickelfria och finns även i olika rostfria utföranden. De enklaste trådringarna har en rak skärning och saknar midja. De övriga är konstruerade så att tråden är snett skuren så det blir lättare att trä på en nyckel eller vad du önskar trä på. Midjan gör att ändarna inte fastnar textiler eller annat.

Säkra Nyckelringar - Permanent förslutning för elektroniska nyckelskåp

En grupp nyckelringar och vajrar kallar vi Säkra Nyckelringar. Det som utmärker dessa nyckelringar/vajrar är att de kan förslutas permanent och går ej att öppna och återförslutas. Dessa används då man inte vill att någon som får en knippa ska ta av eller sätta på nycklar på knippan. De används med fördel till de elektroniska nyckelskåpen som har registrering på nyckelnivå och försvårar manipulation av dessa system. En numrerad, försluten nyckelring är en garanti för att en utlånad nyckelknippa återlämnas med rätt antal nycklar. Vi har egenutvecklade säkra nyckelringar både i rostfritt material och stark och hållbart plastmaterial som man kan försegla nyckelknippan med. 

Våra ”Förseglingsring Standard” som finns i olika storlekar och färger har blivit mycket eftertraktade till alla typer av elektroniska nyckelskåp både för sitt låga pris och dess smidighet i användandet. Det är en rostfri vajer som finns oklädd eller med ett plastöverdrag i olika färger. Med en tång förseglas vajern och ger en stark och säker försegling. Vi tillverkar också en typ av ring som ibland kallas väktarring. En stålring som försluts med en kopparnit, en mycket stark och omtyckt produkt som lämpar sig väl då man har fasta knippor där man inte behöver byta nycklar så ofta.

Flexibla Samlingsringar för mångsidig nyckelhantering

Samlingsring är en annan typ av nyckelring. Funktionen där är att den ska kunna öppnas och förslutas flera gånger. Används inom hemtjänst fastighetsskötsel FM Städ eller annan verksamhet där man ska ha med sig flera olika nycklar under en vlss tid. Med fördel kombineras de med våra nyckelväskor då sitter de fast i en kedja i väskan och glöms inte bort i dörrar eller lås.
Utöver dessa typer finns många speciallösningar och kombinationer där nyckelringar är inblandade. Dessa hittar du under rubriken Övriga nyckelringar.
Dra dig inte för att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar!