Om oss

Idsäkerhet AB

Historik

Verksamheten startades under 80-talet med fokus på att skapa trygga rutiner för nyckelhantering inom Svensk äldreomsorg. Då under företagsnamnet TT System AB. Nyckelskåp och nyckelbrickor med bevakning var huvudprodukterna, men ett ett flertal speciallösningar för olika branscher utvecklades och såldes på en växande marknad. Flaggskeppet var det elektroniska nyckelhanteringssystemet KEYsafe. År 2004 såldes huvuddelar av verksamheten, med KEYsafe, till ASSA AB och bolaget ID Säkerhet AB bildades.

Produkter såsom nyckelbrickor, nyckelringar, nyckelväskor, nyckelskåp med kodlås ingick i ID Säkerhet AB. De utvecklades och kompletterades med övriga tillbehör som krävs för en säker nyckelhantering. Sedan år 2009 har produkterna kunnat beställas via företagets webshop www.idsakerhet.se.

Verksamhet

Verksamheten bedrivs med Örebro som bas. Här har vi kontor och lager. Givetvis kommer vi ut till våra kunder över hela landet när det är lämpligt.

Kärnverksamheten är Nyckelhantering. Vi har samlat en mängd produkter, och har kunskap att hjälpa alla som som hanterar nycklar till att minimera riskerna och få en smidig, säker och effektiv nyckelhantering.

Kärnprodukten är Nyckelbrickor. Allt från enkla omärkta, till exklusiva metallbrickor med eller utan bevakning. 100-tals varianter finns att tillgå. Vi har en lasergravyranläggning (YAG-laser) och kan därför göra kundspecifika märkningar med t.ex. logotyp, bilder eller andra önskemål mycket kostnadseffektivt.

Vi utvecklar och tillverkar även säkra nyckelringar i olika utföranden. De kan plomberas, och finns med unika löpnummer så att en nyckelknippa inte kan öppnas och återförslutas utan upptäckt. Utöver de säkra ringarna finns ett stort antal vajerbaserade, och givetvis även vanliga ”split rings”, både förzinkade och i rostfritt stål, i många olika storlekar och varianter. Vi kan nyckelringar!

Utöver nyckelhanteringsprodukter säljs skåp för att hantera värden och läkemedel från flera olika tillverkare. Vi säljer även ID/Personalkort som kan användas som passerkort. Genom ett enkelt webgränssnitt kan du förse personal med kort på ett kostnadseffektivt säkert och mycket smidigt sätt.  Vi erbjuder även produkter för stöldskyddsmärkning.
Vissa produkter, såsom NPC nyckelskåp, förseglingsringar i flera varianter, nyckelbrickor, nyckelväskor mm äger och producerar vi. Andra produkter importerar vi från världsledande tillverkare, och vissa produkter köper vi från lokala tillverkare och grossister.

Förutom att vi säljer produkter, erbjuder vi även konsultation. Mindre utredningar görs kostnadsfritt i samband med köp. Större genomlysningar och riskanalyser görs på konsultbasis mot offert.

Marknad

Vi riktar oss huvudsakligen till företag, men privatpersoner är också välkomna att handla i vår webshop. Landets kommuner, landsting och statliga verksamheter har alltid varit viktiga kunder hos oss. Över hälften av landets kommuner finns i vårt kundregister. Vårdbolag och säkerhetsbolag, både stora och små, använder sig också av våra lösningar. Även en stor del av Sveriges låssmeder handlar regelbundet av oss. Fastighetsbolag samt hotell- och servicenäringen är växande kundkategorier. Våra säkra nyckelringar ingår i PAAM Systems och liknande företags nyckelskåpslösningar.

Företagets egna produkter säljs även på export till ett flertal länder.

Personal

Personal 2018

Företaget ägs av TT Systems grundare, Frank Norberg och VD Tomas Johansson.

Tomas har arbetat med nyckelhantering sedan 1993 - i huvudsak med försäljning inom TT System, ASSA Key Solutions, och senast PAAM Systems.

Annika Bruhn möts du ofta av när du ringer eller mailar till oss. Hon tar hand om orderflödet - allt från beställning till faktura. 

Hamed Janesi sköter produktion av nyckelbrickor och andra produkter som ska lasergraveras.